Workshops

Op deze pagina vindt u informatie over de soort workshops die ik verzorg.
Hieronder zijn een aantal van deze workshops met foto's en gerealiseerde werkstukken in beeld gebracht. Dit met omschrijving en doel

"Houtskool schetsen"

Deze workshop werd gegeven in groep 5 van basisschool " 't Schrijverke"


Op verzoek van de juffrouw van mijn kleinkind, ontving ik een uitnodiging om in haar klas een gastles te verzorgen in tekenen met houtskool.
Na een korte uitleg over "Wat is houtskool" kregen de kinderen eerst de instructie om met de uitgedeelde staafjes houtskool en schetspapier zelf wat te experimenteren. Met name "Hoe gedraagt houtskool zich", "Wat gebeurt er bij het uitwrijven van lijnen" enz.
Na deze oefening, werden er snelschetsen gemaakt. Enkele vrijwilligers onder de kinderen poseerden voor de groep. De rest kreeg de opdracht om binnen enkele minuten een schets te maken. Deze sessie is een paar keer herhaald totdat de tijd rijp was voor het echte werk.

De opdracht voor het echte werk bestond uit het tekenen in houtskool van het zelfportret van Vincent van Gogh.

"Cobra"
in groep 3
In groep 3 van de openbare school in Mierlo-Hout werd een workshop schilderen in de Cobra-stijl gegeven

De kinderen kregen de opdracht om op canvas doeken van 30x40cm een achtergrond te schilderen, dit in hun favoriete kleur. Hierna moesten ze met de kleur zwart een tekening op het doek maken, dit naar eigen fantasie of wens. De tekening werd met complementaire kleuren van de desbetreffende achtergrond ingekleurd. Hierna mochten andere kleuren gebruikt worden om het geheel op te fleuren.

"Cobra" tijdens kinderfeestje

Dezelfde soort workshop als in groep 3, maar nu met kinderen uit groep 6

Bijna dezelfde werkwijze als voorgaande workshop, alleen werden de kinderen tijdens het tekenen met de zwarte verf, geblinddoekt.


En dat er talent aanwezig is, dat is zeker!!


"Thirty-five VinCent"

Een workshop, waarin 35 kleine doekjes (20x20cm), samen een kunstwerk vormen.

Hierbij nogmaals het zelfportret van Vincent van Gogh gebruikt, ditmaal opgedeeld in 35 fragmenten. De kinderen krijgen ieder een schilderijtje met het voorbeeld van een specifiek deel van het origineel


De bedoeling is dat de kinderen op hun eigen manier het doek beschilderen. Leidraad hierbij is het voorbeeld.

De diverse stijlen en het verschil in schriftuur, maken van de complete compositie een sprankelend geheel.


Vol enthousiasme bezig met penseel en verf
email